nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Fototentoonstelling ‘Willem Wilmink Vandaag’

Van 1 september t.e.m. 8 oktober loopt er in Fotogallerie Objectief in Enschede de fototentoonstelling ‘Willem Wilmink Vandaag’ met het werk van Myrthe Effing.

Voor dit fotoproject heeft Myrthe Effing meerdere gedichten van Willem Wilmink vertaald naar het nu. Gedichten die jaren geleden zijn geschreven door de bekende dichter uit Enschede, maar tegenwoordig ook nog actueel zijn. Voor deze fotografische vertaling van de gedichten, heeft Myrthe alleen gebruik gemaakt van inwoners uit Twente, om op deze manier de gedichten naar het Twente van nu te vertalen.

Het hoofdthema bij deze expositie is het gedicht ‘Enschede huilt’, waarbij de vuurwerkramp van 20 jaar geleden wordt herdacht. Het verdriet van deze ramp is nog steeds zichtbaar. Met deze fotoserie wil Myrthe laten zien dat het gemis van de slachtoffers en het verdriet nog altijd leeft in Enschede, maar dat de stad zich tegelijkertijd ook weer heeft herpakt.

De officiële opening gebeurt op zondag 5 september 2021 om 16.00 uur door niemand Matthijs van Nieuwkerk.

Meer info:
www.fotogalerie-objektief.nl

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...