nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Expo Herman van Veen in Stadsschouwburg Utrecht

Vanaf vandaag loopt er in de Zocherfoyer, Hekmanfoyer en de Escherfoyer van de Stadsschouwburg Utrecht de expo ‘Vaart’ van Herman van Veen.

Je kent van Veen begrijpelijkerwijs vooral als theaterfiguur. Weinigen weten dat hij zich in de laatste twintig jaar heeft ontwikkeld als een opmerkelijk en gewaardeerd schilder in binnen en buitenland. Tijdens zijn voorstellingen in september worden er een aantal van zijn nieuwe kleurrijke en abstracte werken getoond in de Stadsschouwburg .

Herman van Veen is na de dood van zijn ouders, nu bijna twintig jaar geleden, gaan schilderen. Zijn werken zijn kleurrijke abstracte verfvelden die geen afbakening verdragen. Herman werkt zo intensief aan een schilderij als hij zingt en speelt. Hij exposeerde onder anderen in Parijs (Espace Pierre Cardin), Kaapstad, Brugge, Antwerpen (Two of a kind met Robert Helsmoortel), Museum Singer Laren, Stralsund (Spiegelungen met Friedensreich Hundertwasser), Leeuwarden (Natuurmuseum Fryslân). In Wenen hangt in de Stephansdom zijn schilderij Het blauwe kruis. Hij heeft een vaste expositieruimte in het Herman van Veen Arts Center in Soest en is nu met zijn kleurrijk abstract werk ook te zien aan de muren van Schouwburg Utrecht.

‘Vaart’ van Herman van Veen kan je nog tot 18 oktober gaan bekijken in de Stadsschouwburg.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...