nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretfestival PEPER 2021

Van 22 tot en met 25 oktober oktober is Den Haag het podium voor de tweede editie van cabaretfestival PEPER. Daar wijzen de theaters Diligentia en Pepijn op het belang van humor in de huidige samenleving.

Naast grote namen krijgt jong en divers talent een breder podium. Een ambitie die bij Diligentia hoog op de agenda staat. Net als bij de eerste editie zie je in PEPER (muziek)voorstellingen en live interviews. Veel in combinatie met andere kunstdisciplines en niet alleen op de eigen podia, maar ook op verrassende locaties op- en om het Museumkwartier in Den Haag. Ook worden de VSCD Cabaretprijzen uitgereikt tijdens het festival.

De locaties zijn: Hotel des Indes, Escher in het Paleis, Museum Bredius, de Kloosterkerk, Museum West, HNT/Koninklijke Schouwburg en natuurlijk Diligentia en Theater PePijn.

En de eerste namen van de line-up zijn: Soundos el Ahmadi (mede programmeur en boegbeeld), DJ Aiscream, Hassan el Rahaui, Tex de Wit, Greg Shapiro, Jasper Smit, Sjaak Bral, Marco Lopes, Sylvana Simons, Fresku, Saul van Stapele, Sunny Bergman, Stella Bergsma, Kim Schuddeboom, Anne Neuteboom en Jetty Mathurin. Meer namen volgen later.

Lucien Kembel, directeur Diligentia en Pepijn: “In een maatschappij die meer en meer verdeeld is, die complexer wordt onder invloed van de pandemie, maar ook van technologie en media, hebben we kunstenaars nodig die ons helpen de maatschappij te duiden, te begrijpen, te bekritiseren, te becommentariĆ«ren. Die ons helpen grip te krijgen en te houden, op ons dagelijks bestaan. Cabaretiers zijn bij uitstek die vrije, onafhankelijke, creatieve geesten die via hun kunstvorm vaak hun ongefilterde, ongezouten mening geven over uiteenlopende mis- en toestanden.”

Categorie: Festivals | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.