nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Ronald Snijders, Freek de Jonge, Leo Alkemade, Najib Amhali

Ronald Snijders krijgt de de Nederlandse Oeuvreprijs 2021 voor al zijn theaterprogramma’s. Deze prijs is in 2013 in het leven geroepen door het Utrechtse Schiller Theater Place Royal en sindsdien uitgereikt aan o.a. Tineke Schouten, Herman van Veen en Claudia de Breij. Snijders ontvangt de prijs na afloop van zijn voorstelling in De Kleine Komedie waar hij van 7 tot 9 oktober te zien is met zijn nieuwe voorstelling.

Zaterdag 2 oktober is Ronald Snijders te horen als voice-over in het televisieprogramma van de VPRO over 70 jaar satire op de Nederlandse televisie. NPO3, 22.15 uur.

De Gemeente Zaanstad eerst een aantal verzetsstrijders door negen bruggen naar ze te vernoemen. Freek de Jonge kreeg in januari 2020 de erepenning van Zaandam en deed toen de oproep om een straat naar Remmert Aten te vernoemen. Daar is nu op deze wijze gehoor aan gegeven.
meer info

Leo Alkema de is ook te zien in het nieuwe seizoen van Het Jachtseizoen. Daarin moeten telkens twee bekende Nederlanders als ‘voortvluchtige crimineel’ vier uur lang uit de handen blijven van de mannen van StukTV. Alkemade wordt gekoppeld aan zanger Xander de Buisonje. Eerder werd al bekend dat Najib Amhali samen met Wendy van Dijk een duo zou vormen in het programma.

Categorie: Divers, Op tv, Prijzenfestival | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.