www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Lezing Freek de Jonge in De Waalse Kerk in Amsterdam

Op 6 oktober geeft Freek de Jonge een lezing in De Waalse Kerk in Amsterdam samen met het HDC Centrum voor Nederlandse Religiegeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Na een historische inleiding van Fred van Lieburg, hoogleraar religiegeschiedenis aan de VU en directeur van het HDC, gaat Freek de Jonge in op zijn religieuze familiegeschiedenis. Onder leiding van historicus Wim Berkelaar gaat hij in gesprek met het publiek.

Aanleiding is het eerste deel van zijn memoires, Kom verder, dat gaat over de roeping van zijn grootvader in 1900, die vervolgens bijbelcolporteur en evangelist wordt, tot 1951 als Freeks vader in Zaandam beroepen wordt. Dit egodocument brengt ons terug naar een religieuze en sociale wereld waarin een boerenjongen alleen op een bijzondere manier kon opklimmen tot een kerkelijk beroep. Een generatie verder opent het predikantschap ook de vensters naar de wereld van kunst en literatuur.
De volgende stap leidt naar theater en cabaret. Heeft Freek niet toch nog iets van een dominee?

Meer informatie:
dewaalsekerk.nl

Deze lezing is gratis, wel graag aanmelden via:
formulier

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.