nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Norm Macdonald overleden

De Canadese comedian Norm Macdonald is vandaag op 61-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Daarmee komt er een einde aan een strijd die bijna tien jaar heeft geduurd, al heeft de comedian er nooit ruchtbaarheid aan gegeven.

Macdonald werd bekend met zijn medewerking aan Saturday Night Live. Daar presenteerde hij onder meer het segment Weekend Update presenteerde, maar naar eigen zeggen werd hij daar vervangen omdat hij er een sport van maakte om grappen over OJ Simpson te maken en hem een moordenaar te noemen. Ook al stonden die niet in het script. Na zijn vertrek bij Saturday Night Live was hij vooral actief als (stem)acteur. Als stand-up comedian bracht hij twee comedyspecials uit.

In 2013 kwam hij met zijn eigen podcast die uitgroeide naar een eigen talkshow die via zijn eigen site kon worden gestreamd, later ook op Youtube. Daarin was hij een pionier, zoals ook zijn collega-comedian Tom Green. In 2018 presenteerde hij korte tijd een talkshow op Netflix. En in 2020 een show genaamd Quarantined.

Macdonald had een zeer gerelaxte, lome stijl, maar kon scherp uit de hoek komen. En wist altijd wel ergens een grap uit te peuren.

Categorie: International | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.