nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Buma Oeuvre Multimedia Award voor Ruud Bos

Ruud Bos heeft maandagavond de Buma Oeuvre Multimedia Award ontvangen. Bos (85) kreeg de prijs voor de muziek die hij schreef voor kinderseries als Bassie & Adriaan, De Fabeltjeskrant en Paulus de Boskabouter.

Generaties zijn opgegroeid met de melodie├źn van Bos maakte voor cabaret, toneel, radio, televisie, film en musical. Zo is zijn naam verbonden met die van Wim Sonneveld, Jasperina de Jong, Johnny en Rijk, Willeke Alberti, Andre van Duin en een keur aan andere artiesten voor wie hij liedjes schreef en prachtige arrangementen maakte.

De prijs werd vorig jaar gewonnen door componist Stephen Emmer.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.