nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Herman Finkers wint Zilveren Krulstaart en Gouden Pen

Herman Finkers heeft vandaag zowel de Gouden Pen als de Zilveren Krulstaart gewonnen en dit voor zijn scenario van de film De Beentjes van Sint Hildegard. De Gouden Pen wordt toegekend aan het scenario voor de best bekeken film van 2020,en de Zilveren Krulstaart wordt door het Netwerk van Scenarioschrijvers toegekend aan het beste scenario.

Het verhaal gaat over Jan (Finkers), die 35 jaar getrouwd is met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. Ze nemen hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Voor de film bewerkte Herman Finkers het scenario van de Tsjechische film Teorie tygra uit 2016.

De uitreiking vond plaats tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...