nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Cameretten verlaat Rotterdam voor Den Haag

Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland, verhuist in 2022 naar Den Haag. De 56e editie van het festival zal vanaf september 2022 starten in Den Haag en de daaropvolgende jaren zal Den Haag de thuisbasis zijn van Cameretten. Aanleiding is een veranderende programmering en positionering van Luxor Theater. De huidige editie eind november vindt nog in Rotterdam plaats.

Het cabaretfestival laat weten blij te zijn dat het in Theaters Diligentia & PePijn en Het Nationale Theater (Koninklijke Schouwburg) nieuwe partners heeft gevonden die niet alleen de transitie naar Den Haag zullen faciliteren, maar ook de intentie hebben langdurig met Cameretten te willen samenwerken.

Cameretten is in 1966 gestart als lustrumactiviteit in Delft. In 1988 is Cameretten verhuisd naar het Luxor Theater in Rotterdam. Waarbij de finale vanaf 2001 veelal in het nieuwe Luxor Theater plaats vond en de halve finales in het Oude Luxor Theater.

Het is de intentie van de nieuw betrokken partijen om binnen het traject van Cameretten naast Theaters Diligentia & PePijn en Het Nationale Theater ook de samenwerking te zoeken met meerdere culturele instellingen in Den Haag. Voor het organiseren van de voorrondes van de 56e editie zet Cameretten daarom in op samenwerking op met Cultuurankers en (wijk)theaters in de stad en vinden de halve finales en de finale plaats in Theaters Diligentia en de Koninklijke Schouwburg (Het Nationale Theater). De try-outs zullen evenals de finalistentournee door heel Nederland touren.

Categorie: Festivals | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.