www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Philippe Geubels stem Vlaamse Google Assistent

De virtuele assistent Google Assistent heeft voortaan een Vlaamse stem. Naast een virtuele mannelijke of vrouwelijke Vlaamse stem, kan de gebruiker ook kiezen voor de typerende stem en humor van Philippe Geubels.

Tot nu toe kregen gebruikers van de virtuele assistent in Vlaanderen een stem met een Nederlandse tongval te horen. Google Assistent schakelt nu over op een mannelijke of vrouwelijke Vlaamse stem. “Zo wil Google nog relevanter zijn voor lokale gebruikers van de virtuele assistent. Heel wat Belgen doen vandaag al geregeld beroep op hun Google Assistent via hun telefoon of andere slimme toestellen om van radiozender te veranderen, naar het weer te informeren of de televisie aan te zetten”, aldus het concern.

Maar er kan nu ook gekozen worden om een babbeltje te slaan met Philippe Geubels. Door “Hey Google, praat met Philippe Geubels” tot de virtuele assistent te richten, kan een gesprek met Geubels worden opgestart. Zo zal hij zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds helpen met taken als tanden poetsen, een wandeling maken of samen schaapjes tellen om in slaap te vallen, aldus Google.

Foto: Google

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...