www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Overleden: Nico van der Linden

Afgelopen donderdag is Nico van der Linden op 71-jarige leeftijd overleden. Van der Linden was pianist, arrangeur, componist en orkestleider.

Via Sylvia Alberts, die hij op de middelbare school leert kennen, wordt hij in 1972 pianist bij het cabaretgezelschap Tekstpierement van Jos Brink en Frank Sanders. Later werkt hij met artiesten als Marjol Flore, Mathilde Santing, Frank Groothof, George Groot, Gerrie van der Klei, Astrid Seriese en Angela Groothuizen. En met ingang van 1975 is hij jarenlang de vaste begeleider van Liesbeth List en Ramses Shaffy.

Tweemaal ontvangt hij de Scheveningen Begeleidersprijs. In 1991 voor de Rotonde-lunchpauzeprogramma’s van de Stadsschouwburg en de NOS en in 1995 voor ‘Niet gesnoeid’ van Karin Bloemen, Leoni Jansen, Adelheid Roossen en anderen.

Eerder dit jaar is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van der Linden was getrouwd met Ine Kuhr.
over de samenwerking met Shaffy

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.