www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Proces Bart De Pauw van start

Vandaag zijn in de rechtbank van Mechelen de pleidooien van start gegaan in de rechtzaak tegen tv-maker Bart De Pauw.

Negen vrouwen beschuldigen De Pauw van grensoverschrijdend gedrag. Het gaat onder meer om de actrices Maaike Cafmeyer, die met De Pauw Het Geslacht De Pauw maakte, en Liesa Naert, die met hem en Neveneffecten samenwerkte aan de tv-reeks Willy’s en Marjetten.

De Pauw was 30 jaar verbonden aan de openbare omroep. Hij begon zijn carrière als acteur en co-scenarist van humoristische tv-programma’s zoals ‘Meester, hij begint weer!’ en ‘Buiten de zone’. Later was hij co-presentator van ‘Schalkse ruiters’. Hij maakte en acteerde daarna ook in o.a. ‘Het geslacht De Pauw’ (een parodie op De Pfaffs), ‘Willy’s en Marjetten’ (dat hij samen met de Neveneffecten maakte) en ‘De biker boys’. Ook was hij een van de medebedenkers van ‘Wie is de mol?’, dat aan verschillende buitenlandse zenders verkocht werd.

De uitspraak wordt eind november verwacht.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...