nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Inschrijving Annie M.G. Schmidtprijs geopend

De inschrijving voor de 30e editie van de Annie M.G. Schmidtprijs is geopend.

De prestigieuze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest voor het beste Nederlandstalige kleinkunst lied van het afgelopen jaar.

De inschrijving sluit op 14 december 2021. Inschrijven kan via:
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

Na 10 jaar voorzitterschap draagt Jacques Klöters het stokje over aan Jurrian van Dongen. Het AKF roemt zijn vakkennis en dankt hem voor zijn bevlogenheid en het adequaat leiden van de jury. Van Dongen won zelf de prijs in 1997 en 2020.

De Annie M.G. Schmidtprijs is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival en bestaat uit een bronzen borstbeeld en een geldbedrag van €3.500,- te verdelen onder de tekstschrijver(s), componist(en) en uitvoerende artiest(en).

Recente winnaars zijn: Jurrian van Dongen, Peter van de Witte en Alex Klaasen met ‘Gewoon opnieuw’ (2019), Jan Beuving, Tom Dicke en Patrick Nederkoorn met ‘Die geur’ (2018), Joost Zwagerman en Wende met ‘Voor alles’ (2017), Kiki Schippers en Rolf Verbaant met ‘Er spoelen mensen aan’ (2016), Jan Rot met ‘Stel dat het zou kunnen…’ (2015), Yentl en de Boer met ‘Ik heb een man gekend’ (2014), Peer Wittenbols, Mike Roelofs en Gerard van Maasakkers met ‘Mijn Kind’ (2013).

Foto: Jaap Reedijk

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.