nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Rami Nima wint Griffioen De Stoep Cabaret Festival

Rami Nima (rechts) heeft de juryprijs van het Griffioen De Stoep Cabaret Festival gewonnen. De publieksprijs ging naar Luuk Ransijn (links).

Uit het juryrapport over Rami Nima: “Stand-up comedian pur sang. De jury ziet dat hij gegroeid is. We denken dat hij flink wat kilometers gemaakt heeft na de halve finale. Hij staat zelfverzekerd op het podium; wij zien nu beter zijn innemende persoonlijkheid. Opent direct met sterke grappen. De vergelijking tussen vluchtelingen en backpackers is prachtig. Rake grappen, gestapelde grappen, met goede twisten en mooie zinnen om te onthouden. Een degelijke doordachte set, een heel hecht verhaal.
Hij zet het publiek op het verkeerde been, daardoor komt de grap nog beter aan. De actualiteit wordt niet geschuwd door te verwijzen naar een artikel in de Volkskrant van vandaag. De potentie druipt er vanaf.”

Uit het juryrapport over Luuk Ransijn: “Het duurde even om in de flow te komen. Luuk is een geboren talent, speelt beeldend, gebruikt zijn hele lijf om het verhaal te vertellen, speelt naar het publiek toe en weet het publiek mee te nemen. (..) Laat publiek harder lachen met de stapelende grap: ‘dit is geen volger, maar een leider, geen schaap maar een wolf’. De imitatie van de examinator Jan is voortreffelijk; een klein hartje waar alleen hij inpast. De paniekscene tijdens het afrijden met Jan in de auto; hartstikke goed, we leefden echt met hem mee. De boodschapschaamte is goed uitgewerkt. Luuk is muzikaal, heeft een prettige zangstem en kan gezien worden als een klassieke cabaretier. Waar de jury in de halve finale zijn pianospel nog wat pompeus en te uitbundig vond, nam hij nu hoorbaar gas terug.”

De andere finalisten waren Jaromir Palthe en Kai Bodewitz.

Dit festival wordt georganiseerd door de Griffioen in Amstelveen en De Stoep in Spijkernisse. Het festival richt zich op het scouten van (onbekend) cabarettalent en biedt hen een springplank naar de grotere landelijke cabaretfestivals.
griffioendestoepcabaretfestival.nl

Eerdere finalisten/winnaars van het festival (voorheen georganiseerd met Theater Zuidplein in Rotterdam) zijn o.a. René van Meurs (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2012, Comedytrain), Dara Faizi (winnaar jury- en publieksprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2010), Jasper van Kuijk (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2010), Kirsten van Teijn (winnaar jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2013), Anne Neuteboom (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2015) en Martijn Kardol (winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016). In 2019 won Jules Keeris de publieksprijs en Teun van den Elzen de juryprijs.

foto: Zwartekat

Categorie: Festivals | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.