nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw album: Guido Belcanto

Deze maand verschijnt het nieuwe album van Guido Belcanto, In De Kronkels Van Mijn Geest.

Vroeger was Guido Belcanto een anonieme straatzanger. Hij schreef liedjes aan de lopende band en ging ze zingen in de kroegen doorheen gans Vlaanderen. Hij was bezield door het heilige vuur, de Heilige Geest was met hem en leidde hem onweerstaanbaar naar het pad van de bekendheid en roem. 35 jaar later staan er 15 platen op zijn actief, een catalogus van zo’n 300 liederen en is hij één der boegbeelden van het Vlaamse lied.

Met de lockdown gingen de deuren naar het podium op slot. Zangers moesten thuis blijven. Belcanto trok zich terug in de Franse Pyreneeën en verbleef daar een half jaar in gedwongen ballingschap, wat leidde tot nieuwe nummers. Op ‘In de kronkels van mijn geest’ zullen we Belcanto horen en zien zoals we hem kennen: als onze enige ware zanger van het levenslied, de troubadour der gebroken harten die de onvolmaaktheid van het leven en de liefde bezingt met groot mededogen en een verzachtende en troostende humor.

Tracklist
1. Het Doodlopend Straatje
2. Een Luchtige Liefde Met Een Meisje In Volle Fleur
3. De Wonde Die Nooit Heelt
4. Voor Een Man Is Het Geluk Van Korte Duur
5. Denk Toch Niet Dat Ik Niet Aan Je Denk
6. Meisje Van Het Meetjesland
7. Antoine
8. Plastic Jesus
9. Rozen Op De Mesthoop Van Het Leven
10. Spookrijder In De Nacht
11. In De Kronkels Van Mijn Geest
12. Requiem Pour Un Chanteur

Categorie: CD | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...