nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Scrooge Live met o.a. Jeroen van Koningsbrugge, Kasper van Kooten, Joep van Deudekom, Karin Bloemen


Op 18 december wordt de tweede editie van Scrooge Live uitgezonden bij Omroep Max, een rechtstreeks uitgezonden bewerking van Charles Dickens’ klassieker ‘A Christmas Carol’ over de vrek Scrooge. De hoofdrol is dit keer voor Jeroen van Koningsbrugge en Joep van Deudekom is de verteller.

Tygo Gernandt is te zien als Jacob Marley, Sergio Romero IJssel als Bob Cratchit, Esmée van Kampen als Frederique Holywell, Ferdi Stofmeel als Hugo – de man van Frederique Holywell, Jouman Fattal als geest van het verleden, Karin Bloemen als geest van het heden, Gerard Cox en Joke Bruijs als illuster collectantenduo en Syb van der Ploeg als schoolmeester. Net als in 2020 is Carrie ten Napel te zien als verslaggever.

De nieuwe bewerking is van Kasper van Kooten. Hij speelde vorig jaar zelf mee als Bob Cratchit. De regie is in handen van niemand minder dan David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende Friese zangeres Elske DeWall is de frontvrouw van een uniek koor met carol singers.

Met de uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd.

Scrooge Live, zaterdag 18 december op NPO1, om 20.30 uur.

foto: Jasper van Bladel/MAX

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.