nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Marc-Marie Huijbregts, Ramses Shaffy, Pieter Verelst, Lander Severins

Marc-Marie Huijbregts gaat een eigen parfum lanceren: Marc-Marie for men. De geur van het eau de toilette zal stoer, uniek en een beetje kruidig worden.
Marc-Marie for men

GroenLinks-raadslid Ivo van Spronsen heeft bij de commissie Stedelijke Ontwikkeling van Leiden een voorstel ingediend om het plein achter het station om te dopen tot het Ramses Shaffyplein. Shaffy (1933-2009) bracht zijn jeugdjaren in Leiden door en woonde toen, van zijn zijn zesde tot achttiende jaar, bij een pleeggezin op Terweepark, vlak achter het Centraal Station. De commissieleden gingen vrijwel unaniem mee in het voorstel, dat Van Spronsen verder gaat uitwerken en binnenkort aan de gemeenteraad wil voorleggen. In 2019 kreeg Shaffy al een monument op het grasveld aan de achterkant van station Leiden Centraal.

Pieter Verelst zal samen met David Geysen en Geert Vaes in de theatervoorstelling Amor Mundi te zien zijn. Deze gaat over een nacht waarin Fassbinder koortsachtig het nieuws volgt. Een vliegtuigkaping die in verband kan worden gebracht met een links-radicale groepring uit Duistland, houdt hem wakker. We schrijven 17 oktober 1977**, maar het zou even goed vandaag kunnen zijn. De kwesties zijn immers altijd dezelfde. Amor Mundi id in april en en mei 2022 te zien in Theater Malpertuis.
www.malpertuis.be

Lander Severins maakt deel uit van de Vlaamse stemmencast van de nieuwe animatiefilm Ron’s Gone Wrong.

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...