nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Ramses Shaffy, Lieven Scheire, Marc-Marie Huijbregts, Jochem Myjer

Al eerder schreven we over GroenLinks-raadslid Ivo van Spronsen die bij de commissie Stedelijke Ontwikkeling van Leiden een voorstel heeft ingediend om het plein achter het station om te dopen tot het Ramses Shaffyplein. Shaffy (1933-2009) bracht zijn jeugdjaren in Leiden door en woonde toen, van zijn zijn zesde tot achttiende jaar, bij een pleeggezin op Terweepark, vlak achter het Centraal Station. De commissieleden gingen vrijwel unaniem mee in het voorstel. Van Spronsen heeft het voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd en die ging er afgelopen donderdag mee akkoord. Leiden krijgt dus een Ramses Shaffyplein. In 2019 kreeg Shaffy al een monument op het grasveld aan de achterkant van station Leiden Centraal.

We berichtten al eerder over het DS Podcastfestival in Oostende (BE) op 3 en 4 december. Ook Lieven Scheire zal aanwezig zijn: hij verzamelt de makers van de Amerikaanse podcast ‘Dead Eyes’ (Mike Comite, Harry Nelson, Connor Ratliff) en de Britse hoogvlieger ‘We Didn’t Start the Fire’ (Tom Fordyce, Anna Staufenberg) voor een panelgesprek over wat ze de afgelopen tien jaar uit hun fouten hebben geleerd.
Meer info:
www.podcastfestival.standaard.be
Eerdere berichtgeving DS Podcastfestival:
DS Podcastfestival met Xander De Rycke en opnames pocast Alex Agnew

Marc-Marie Huijbregts presenteert een special over de SBS6-datingshow ‘Lang Leve de Liefde’. Huijbregt blikt met enkele kandidaten terug op de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen twee jaar. Te zien op 15 december.

Categorie: Divers, Op tv | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...