nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: De Alex Klaasen Revue, Janneke de Bijl, Wouter Monden, Tobi Kooiman, Grof geschud, Martine Sandifort, Veldhuis en Kemper, Jasper van Kuijk, De Andersons

Een overzicht van de premières deze week, met: De Alex Klaasen Revue, Janneke de Bijl (foto), Wouter Monden, Tobi Kooiman, Grof geschud, Martine Sandifort, Veldhuis en Kemper, Jasper van Kuijk, De Andersons.

Alex Klaasen Revue – Snowponies
Premiere: Schouwburg Amstelveen in Amstelveen, 15 nov 2021.

De Alex Klaasen Revue keert deze winter terug in de theaters met een ‘Special Edition’ van zijn succesvolle voorstellingen Showponies 1 en 2, getiteld Snowponies, een ‘Merrie’ Christmas. Deze exclusieve kerstshow is hét medicijn om de donkere dagen voor kerst door te komen. Want zoals we van Alex gewend zijn, zit ook deze show weer vol met hilarische sketches en muzikale hoogtepunten, maar dan nu helemaal in de kerstsfeer.

Te zien tot en met 9 januari 2022.
speellijst

Janneke de Bijl – Dit is het nou
Premiere: De Kleine Komedie in Amstelveen, 16 nov 2021.

Net als iedereen heeft Janneke misschien niet lang meer te leven. Ze wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt (liever niet zelfs). Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe precies even leuk vindt als een maand Curaçao?

In Dit is het nou observeert Janneke er weer op los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden. En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor.

Te zien tot en met 21 mei 2022.
speellijst

Wouter Monden – Geen punt
Premiere: Podium Hoge Woerd in De Meern, 17 nov 2021.

Stand-up comedian Wouter maakt zich niet meer druk. Echt niet. Haasten, stressen, eindeloos Facebook verversen, hij is er he-le-maal klaar mee. Vanaf nu is zijn antwoord altijd ‘geen punt’. Vanaf nu is Wouter ontspannen. Facebook is de deur uit, hij zegt nee als ze hem vragen op te treden voor Zeeuwse witgoedverkopers en hij doet zoveel ademhalingsoefeningen dat ze hem letterlijk de neus uit komen.

Hij maakt zich vanaf nu alleen nog maar druk om de écht belangrijke dingen in het leven. Zoals: wie haalt het in zijn hoofd om een haan te houden en waarom houdt zo’n beest zijn kop niet als iedereen wakker is?

Lukt het Wouter om echt ontspannen te zijn? Bekijk het bij ‘Geen punt’.

Te zien tot en met 31 maart 2022.
speellijst

Tobi Kooiman – Best Of
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 17 nov 2021.

Best Of is het eerste avondvullende programma van cabaretier Tobi Kooiman. Je kunt maar beter goed uit de startblokken komen, toch? Met zijn wiskundige achtergrond en stoïcijnse houding probeert Tobi zijn levensvraagstukken met logica te benaderen.

Te zien tot en met 16 april 2022.
speellijst

Grof Geschud – Broeden
Premiere: Verkadefabriek in Den Bosch, 17 nov 2021.

Een gate op vliegveld Zaventem, waar een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde (De Myrthe), opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn en toen in een oogopslag zag dat haar afwijzing definitief was. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man. Zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst.

Te zien tot en met 28 mei 2022.
speellijst

Martine Sandifort – Namasteetjes
Premiere: DeLaMar in Amsterdam, 17 nov 2021.

Namasteetjes! Martine Sandifort is jouw goeroecoach voor de avond. Op zoek naar geluk en balans? Dan bij je bij Sandifort aan het verkeerde adres! Met haar digitale trainingen zoals ‘Creëer je eigen crisis’ en ‘Ben je er nou nóg niet overheen’ heeft ze de afgelopen tijd al vele levens succesvol naar de filistijnen geholpen.

Te zien tot en met 27 mei 2022.
speellijst

Veldhuis en Kemper – Hou dat vast
Premiere: Stadsschouwburg in Haarlem, 19 nov 2021.

Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? In hun nieuwe cabaretprogramma Hou Dat Vast denken ze elkaar alles te kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is…

Confronterend grappig is het in ieder geval wel! Met ontroering als onverwachte bonus. Dat weten ook de bezoekers van hun laatste programma Geloof ons nou maar waarmee Veldhuis & Kemper naast volle zalen en prachtige recensies ook een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs van Nederland ‘de Poelifinario’ in de wacht sleepten.

U snapt, de mannen hebben maar één wens: Hou dat vast!

Te zien tot en met 1 juli 2022.
speellijst

Jasper van Kuijk – Tot hier en niet verder
Premiere: Griffioen in Amstelveen, 20 nov 2021.

Jasper van Kuijk heeft een jaar op het Zweedse platteland doorgebracht. Maar om nou te zeggen dat dat hem milder heeft gemaakt, nee. Als alles schreeuwt om verandering, is redelijkheid dan nog wel het juiste antwoord? Jasper vraagt het zichzelf hardop af in zijn nieuwe programma Tot hier en niet verder. Dus fileert hij in zijn nieuwe voorstelling weer met vrolijk cynisme zijn en onze ‘beschaving’. En net zoals in zijn columns in de Volkskrant gaat dat met de voor Jasper zo kenmerkende mix van inhoud en humor. Lachen met het mes op tafel.

Te zien tot en met 28 mei 2022.
speellijst

De Andersons – Een mooiere wereld
Premiere: Verkadefabriek in Den Bosch, 20 nov 2021.

Volwassenen menen vaak dat vroeger alles beter was, gedeeltelijk omdat ze toen als een kind in het leven stonden: onbevangen, onbevreesd en zonder vooroordelen. Maar hoe houd je die instelling op latere leeftijd vast? De Andersons zoeken voor antwoorden toevlucht bij Astrid Lindgren.

In Een mooiere wereld gaat het duo Anna Ågren en Roel Dullaart aan de hand van humor en muziek op zoek naar antwoorden op existentiële levensvragen. Hiervoor gaan ze op ‘bezoek’ bij schrijfster Astrid Lindgren, die altijd de mooie kanten van het leven zag. Ze gaf anderen advies en zette zich in voor vrede en gerechtigheid. Als iemand weet wat belangrijk is in het leven, is zij het wel, zo menen De Andersons.

Een mooie wereld is een passievol theaterconcert in de geest van Astrid Lindgren. De Andersons maakten de voorstelling in samenwerking met schrijver Sjoerd Kuyper.

Te zien tot en met 28 mei 2022.
speellijst

foto: Bas Losekoot

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon