nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nu in het theater: Kasper van Kooten

De theaters kunnen eindelijk weer volop open. Daarom lichten we met regelmaat een voorstelling uit die momenteel in de theaters te zien is.

Kasper van Kooten – Deeltijd

De komende tijd te zien in Utrecht, Soest, Voorburg, Medemblik, Alphen aan den Rijn, Amsterdam.

Kasper komt zichzelf dolgraag delen, nergens liever dan in het theater! Deze keer vraagt hij zich af wat het begrip ‘delen’ nog inhoudt. Een post met veel likes betekent aandacht en dus instant geluk. Daarna is men meestal uitgedeeld. Het nieuwe delen is volgens Van Kooten vooral bedoeld om te krijgen.

Hij wordt gek van de om aandacht klagende BN’ers, de kijk-eens-wat-ik-doe-bootcampers en de dry-january-knapperds die gillen om een duimpje. En wat wil de overheid met ons delen? Horen we alles, of slechts een gedeelte? Wat delen onze vrienden en met wie? Wie tagt ons in een foto waardoor wij zomaar een deeltje van iemands delen worden?

Kaspers eigen leven gaat ook in delen: al tijden strijden de cabaretier, acteur, drummer en zanger om het grootste deel van zijn aandacht, al is dat inmiddels voorbehouden aan zijn kind dat hij deeltijd opvoedt.

In het nieuwe cabaretprogramma Deeltijd vertelt en zingt Kasper met veel zelfspot over onze gemene delers, over wat ons als volk toch zo verdeelt en over zijn eigen onverwoestbare zoektocht naar geluk om te delen. Liken vooraf hoeft niet, komen wel! En daarna natuurlijk graag delen.
Alsof dit nog niet genoeg is deelt hij ook nog uit omdat hij 50 is geworden. Het is Deeltijd!

Te zien tot en met 29 april 2022.
speellijst

foto: Nick van Ormond, Frithjof Kalf

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.