nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Wim Daniëls

In december verschijnt het nieuwe boek van Wim Daniëls, De taal van de fiets.

“Een boek voor alle mensen die graag fietsen en die misschien ook wel iets meer over de fiets willen weten: hoe die is ontstaan bijvoorbeeld; hoe de fiets in het begin genoemd werd, hoe de huidige ontwikkelingen van de fiets zijn en waarom dingen aan en op de fiets heten zoals ze heten. Ook prachtig is het hoofdstuk over een man die eind negentiende eeuw op een primitieve fiets de wereld rondreed. En opzienbarend vond ik wel de wijze waarop vrouwen lange tijd zoveel mogelijk weg zijn gehouden van de fiets. Heel amusant is de woordenlijst van bijzondere fietswoorden die opgenomen zijn in het hoofdstuk dat Lexicografiets heet. Kortom, schitterend boek.”

De taal van de fiets wordt uitgebracht door Uitgeverij Brooklyn.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon