nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Bart De Pauw schuldig bevonden aan stalking

Vandaag werd het vonnis uitgesproken in het proces tegen tv-maker Bart De Pauw.

Negen vrouwen beschuldigden De Pauw van grensoverschrijdend gedrag. Het ging onder meer om de actrices Maaike Cafmeyer, die met De Pauw Het Geslacht De Pauw maakte, en Liesa Naert, die met hem en Neveneffecten samenwerkte aan de tv-reeks Willy’s en Marjetten.

De Pauw werd schuldig bevonden aan stalking van vijf vrouwen (o.a. Liesa Naert) en aan overlast met elektronische communicatiemiddelen bij één vrouw. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden gedurende 3 jaar. Dit betekent dat hij de cel in moet als hij gedurende de komende drie jaar nog meer strafbare feiten zou plegen – dit hoeft niet noodzakelijkerwijs stalking te zijn.

De Pauw was 30 jaar verbonden aan de openbare omroep. Hij begon zijn carrière als acteur en co-scenarist van humoristische tv-programma’s zoals ‘Meester, hij begint weer!’ en ‘Buiten de zone’. Later was hij co-presentator van ‘Schalkse ruiters’. Hij maakte en acteerde daarna ook in o.a. ‘Het geslacht De Pauw’ (een parodie op De Pfaffs), ‘Willy’s en Marjetten’ (dat hij samen met de Neveneffecten maakte) en ‘De biker boys’. Ook was hij een van de medebedenkers van ‘Wie is de mol?’, dat aan verschillende buitenlandse zenders verkocht werd.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...