nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretiers met kerstvoorstellingen (onder voorbehoud)

Ook dit jaar zijn er weer verschillende cabaretiers, die met een kerstvoorstelling het theater in trekken. Als het allemaal door kan gaan natuurlijk. Zwartekat zet ze eventjes op een rijtje.

Na het succes van de vorige keer komt Roue Verveer dit seizoen opnieuw zijn eigen kerstshow, A Very Funny Christmas. Op 22 en 23 december staat hij met deze show in Theater Zuidplein Rotterdam en van 24 t.e.m. 26 december is de show te zien in de Schouwburg Amstelveen. Het wordt een feel-good show voor het hele gezin vol ouderwetse gezelligheid verpakt met veel humor, verrassingen en prachtige kerstmuziek, waarbij de bekende klassiekers niet zullen ontbreken.
www.theaterzuidplein.nl
www.schouwburgamstelveen.nl


foto: Benning & Gladkova

Theo Nijland schreef de AKF Kerstvoorstelling De Verlosser: een gitzwarte komedie op verzoek van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met elke avond een nieuwe, fantastische gast. Neem een Brigitte Kaandorp, een Robert ten Brink of een Maarten Heijmans. Al worden de donkere dagen er deze keer niet bepaald lichter van. Een ongenode gast moet een getroubleerde familie zien te redden. Een gezin dat zucht onder een vreselijk verleden. En die alle hoop op een feestelijke avond allang heeft laten varen. Kerstmissie bij voorbaat mislukt, zou je denken. Maar de pogingen zijn hilarisch. En vintage Theo Nijland. Cynisch van toon, zwart van gal en vooral: van een ongekende schoonheid. Wij laten ons met graagte door hem verlossen.
www.dekleinekomedie.nl

Na het uitverkochte succes van ‘De Grote Haagsche En Nu Gaan We Het Verdomme Gezellig Hebben Deze Kerst Show’ en ‘De Grote Haagsche Ho Ho Ho Eens Even Deze Kerst Show’ presenteert Tim Teunissen de derde editie; De Grote Haagsche It’ll Be Lonely Maar Komt Wel Goed This Christmas Show! in Theater PePijn in Den Haag.

Dit jaar speelt Tim Teunissen een complete Kerst RomCom in zijn eentje. Love Actually meets Theater Pepijn. Want it’ll be lonely this christmas en daarom kruipt hij in de huid van meer dan 25 verschillende kerst-typetjes. Ga lekker achterover zitten, ontvang een glaasje glühwein en luister naar de verhalen van o.a. een overspannen Influencer Agent, een versleten revue-veteraan, een stel gedesillusioneerde Reality TV sterren, en nog veel meer bonte familieleden. En misschien dat Sandra – de vaste gast van vorige jaren – voor wat troost komt zorgen.

Een chaotisch warme avond vol romantiek, ontroering, intriges en een muzikaal gastoptreden van het Haagsche kerstkoor Vox Rosa!
www.diligentia-pepijn.nl

Stanley en de Menzo’s, oftewel Henry van Loon, Martijn Hillenius, Steef Hupkes, Niels van der Laan en Jeroen Woe, toveren met “Kerst, kerster, kerstst” Diligentia Pepijn in Den Haag om tot een dampende kerstkamer, waar de meerstemmigheid je om de oren slaat en waar de grenzen van de goede smaak worden gezocht en overtreden.
Kerst, kerster, kerstst


foto: Mark Engelen

Na de megasuccessen van Showponies 1 en 2 keert Alex Klaasen deze winter terug met een exclusieve kerstshow, genaamd Snowponies. Ook deze show zit vol met de hilarische sketches en muzikale hoogtepunten die je van Alex gewend bent, maar dan helemaal in kerstsfeer. Drie koningen die verdacht veel op de Toppers lijken, een clubje ‘woke’ kerstelfen, een battle tussen de os en de ezel in The Voice Bethlehem, een vloggende kerstengel; het komt allemaal voorbij. Alsof dat nog niet genoeg is deelt Alex ook kerstpakketten uit aan het publiek, kookt hij een kerstdiner van acht gangen en presenteert hij zijn gloednieuwe kerst-cd Santa Klaasen; met daarop hits als Oh ragoutbakje, Witte kerst m’n reet en Rendier rendang.
speellijst


foto: Rik Engelgeer

Op Sterk Water komt met De Hoe Overleef Ik De Kerst Show: Kerst, ‘the most wonderful time of the year’! Of niet? Van het meest gênante kerstdiner dat je je kunt herinneren tot aan de nieuwste kersthit, of misschien wel een nieuwe variant op het eeuwenoude kerstverhaal. Alles kan bij deze voorstelling.
speellijst

Paul Haenen brengt op 17 en 18 december vanuit De Kleine Komedie Amsterdam en van 22 december t.e.m. 31 december vanuit De Hallen Studio’s in Amsterdam de voorstelling “Margreet Dolman brengt Warmte in de donkerste dagen van het jaar en dominee Gremdaat wijst de weg naar een evenwichtig 2022”. Dominee Gremdaat kijkt terug en blikt vooruit. Margreet Dolman, met aan haar zijde dokter Valentijn, zingt, danst en lacht. En vertelt een gruwelijke kerstherinnering. Verwacht niet het schijnheil van kerstoverpeins, het zoetsap van engelenmuziek of de toeters en bellen van takken en piek. Maar laaf je aan frisse meningen. Voed je met rijke belevenissen. Schuif aan bij een unieke zit en een fijne nazit. Normaalgezien vanuit het Betty Asfalt Complex, maar i.v.m. verbouwingen vanop locatie.
www.dekleinekomedie.nl
www.bettyasfalt.nl

In de De Kleine Willem in Enschede speelt Willems Kleine Kerst met o.a. Remko Vrijdag. Willem (Remko Vrijdag) geeft een groots verjaardagsfeest! Zijn verjaardag valt rond de kerst waardoor het vaak niet gevierd wordt. Om in de feest sfeer te komen zet hij, naast slingers, ook een kerstboom op voor zijn gasten. Vroeger was hij dol op kerst maar daar zit tegenwoordig een dubbel gevoel bij.
www.wilminktheater.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , , , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...