nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Promenade, Claudia de Breij, Liesbeth List, De slimste mens, Drs P

Eind dit jaar komen de makers van Promenade met Promenade Special. Te zien op 29 en 30 december op NPO 3 om 21.50 uur.

De theatervoorstelling ‘Hier ben ik’ van Claudia de Breij over Heintje Davids in Carré is afgelopen weekend vastgelegd door BNNVARA. De uitzenddatum is op dit moment nog niet bekend.

Op 17 juni 2022 is de officiële opening van het Liesbeth Listpad op Vlieland. Als eerbetoon besloot het college van burgemeester en wethouders de naam van het “Torenpad” te wijzigen in “Liesbeth Listpad”. Het voetpad loopt vanaf de rondweg om het dorp naar de vuurtoren. 17 juni was in 1973 de dag dat Koningin Juliana de wijziging van de naam Elisabeth Dorathea Driessen in Liesbeth List goedkeurde.

Vanaf maandag 13 december start het nieuwe seizoen van De Slimste Mens op NPO2. Dit seizoen met o.a. cabaretier Remy Evers en Elke Vierveijzer die onlangs de Poelifinario in de categorie Kleinkunst kreeg uitgereikt.

Het Rotterdamse filiaal van de politieke partij Denk heeft bezwaar gemaakt tegen de vernoeming van een straat naar Drs P. Dit omdat hij in de jaren zeventig het satirische boek Allerlei Ontucht publiceerde met licht erotische teksten in de vorm van kinderversjes. Begin september was daar ophef over omdat blabla. Afijn, het Rotterdamse college verwerpt de kritiek. Dus de Drs. P-kade gaat er komen.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.