nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Kees van Kooten, Wim de Bie

In februari verschijnt ‘Lachen is gezond’, het allereerste boek dat Kees van Kooten en Wim de Bie samen schreven, na meer dan 50 jaar in herdruk.

“Terwijl de Stones met een nieuwe drummer op tournee gaan en ABBA een hypermoderne show voorbereidt met avatars van henzelf, vinden Kees van Kooten en Wim de Bie het mooi geweest. Ze blijven wél samen lachen en zo kwam het plan om hun allereerste gezamenlijk geschreven boek te herdrukken. Destijds waren de heren nog nauwelijks bekend bij het grote publiek, waardoor het boek al na een eerste druk naar de achtergrond verdween; het is nooit herdrukt. Tot nu.

Lachen is gezond is een verzameling verhalen, columns, sketches, waar al veel van de thema’s en types in terug te vinden zijn, die inmiddels tot ons cultureel erfgoed zijn gaan behoren. Kees van Kooten en Wim de Bie werden onlangs uitgeroepen tot het allerbeste duo uit de Nederlandse televisiegeschiedenis.”

Eind februari is het boek opnieuw verkrijgbaar.
ISBN: 9789463361446

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon