nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Dertig jaar ‘Relentless’ van Bill Hicks

Vandaag precies dertig jaar geleden nam de Amerikaanse comedian Bill Hicks zijn comedyspecial ‘Relentless’ op, die een jaar later werd uitgebracht.

Hicks was voor zijn tijd een controversiƫle comedian met materiaal over religie, politiek en filosofie. Zijn compromisloze humor viel lang niet bij iedereen in goede aarde. Hij had stevige kritiek op de Eerste Golfoorlog die jaren na zijn dood weer akelig actueel was tijdens de Tweede Golfoorlog.

Relentless was de laatste CD die hij uitbracht in 1992 voor zijn te vroege dood in 1994 door alvleesklierkanker. Postuum verscheen er de DVD van deze show in 2004. Dankzij het internet werden veel bootlegs van zijn shows verspreid, aangevuld met opnames van tv-optredens. In de jaren na zijn dood verschenen meerdere cd’s en dvd’s, culminerend in 2015 met ‘The complete collection’.

Een bijzondere man. Misschien wel meer preker dan comedian. Zijn werk maakte destijds grote indruk op de Zwartekat redactie. En ook op comedians als Theo Maassen en Javier Guzman.

Categorie: International, Video | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.