nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Welkom in de Middeleeuwen – nieuwe historische comedy van Niek Barendsen

De Middeleeuwen: ze spreken nog altijd zeer tot de verbeelding. In acht afleveringen komt deze periode – die grofweg viel tussen 500 en 1500 – tot leven. Bonifatius, Columbus, Jacoba van Beieren, Erasmus, ze zijn allemaal al jaren dood, maar voor Welkom in de Middeleeuwen maken ze graag een uitzondering. Stuk voor stuk nemen ze plaats op de bank bij talkshowhost Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom) om alles over hun tijd te vertellen.

Ridders, heksen, vikingen, kwakzalvers, paarden, koningen, monniken en de zwarte dood: duizend jaar middeleeuwen in zeven afleveringen. Plus voor het eerst een ‘making of’: bloopers, baarden en de slappe lach – te zien in de achtste aflevering. Een nieuwe historische comedy van de NTR op Zapp.

Met Pierre Bokma, Ilse Warringa, Frank Lammers, Loes Luca, Gijs Scholten van Aschat, Alex Klaasen, Ellen Pieters, Thomas Acda, Peter Blok, Lies Visschedijk, Rop Verheijen, Gijs de Lange, Marcel Hensema, Bas Hoeflaak, Leo Alkemade, Stefan de Walle, Maarten Heijmans, Guy Clemens, Tygo Gernandt, Hajo Bruins, Gijs Naber, Kees Boot, Rogier in ‘t Hout, Paul Groot, Roos van Erkel, Remko Vrijdag, Claire Bender, Michiel Nooter, Hans Kesting, Tjebbo Gerritsma, Cees Geel, Sidar Toksöz, Tina de Bruin, Maaike Martens, Laus Steenbeeke, Mustafa Duygulu, Anne-Marie Jung, Dick van den Toorn, Matteo van der Grijn, Annick Boer, Valentijn Benard, Aiko Beemsterboer e.a.

De serie is bedacht, geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen, onder eindredactie van Loes Wormmeester en met Herman Pleij als wetenschappelijk adviseur.
Vanaf 2 januari 2022, iedere zondag om 18.20 uur op Zapp (NPO 3).

foto: Martijn van Gelder

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.