nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Scrooge Live met o.a. Jeroen van Koningsbrugge, Kasper van Kooten, Joep van Deudekom, Karin Bloemen

Vanavond kan je op NPO1 kijken naar de tweede editie van Scrooge Live van Omroep Max, een rechtstreeks uitgezonden bewerking van Charles Dickens’ klassieker ‘A Christmas Carol’ over de vrek Scrooge. De hoofdrol is dit keer voor Jeroen van Koningsbrugge en Joep van Deudekom is de verteller.

Tygo Gernandt is te zien als Jacob Marley, Sergio Romero IJssel als Bob Cratchit, Esmée van Kampen als Frederique Holywell, Ferdi Stofmeel als Hugo – de man van Frederique Holywell, Jouman Fattal als geest van het verleden, Karin Bloemen als geest van het heden, Gerard Cox en Joke Bruijs als illuster collectantenduo en Syb van der Ploeg als schoolmeester. Net als in 2020 is Carrie ten Napel te zien als verslaggever.

De nieuwe bewerking is van Kasper van Kooten. Hij speelde vorig jaar zelf mee als Bob Cratchit. De regie is in handen van niemand minder dan David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende Friese zangeres Elske DeWall is de frontvrouw van een uniek koor met carol singers.

Met de uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd.

Scrooge Live wordt uitgezonden op NPO1 om 20.30 uur.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...