nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Comedybooker 123 Comedy Club stopt in 2022

Theaterbureau 123 Comedy Club stopt ermee. Sinds 1 april 2001 ondersteunen zij in Vlaanderen stand-up comedians, improvisatoren en cabaretiers op het vlak van boekingen, promotie en administratie. Met als specialiteit comedy in het kleine circuit.

Oprichter van en stuwende kracht achter 123 Comedy Club is Stef Vanpoucke. Hij was zelf ook actief als stand-up comedian en trad op in o.a. London, Edinburgh, Amsterdam en Toronto. En stond meerdere malen in de finale van Humo’s Comedy Cup. Hij is publieksopwarmer en grappenleverancier voor programma’s als De Rechtvaardige Rechters, Comedy Casino Cup en De Raadkamer. Daarnaast is hij actief als scenarist en als impro comedian is hij ondertussen 22 jaar actief en maakt hij deel uit van De Nonsens Alliantie. Via 123 Comedy Club stond Van Poucke aan de wieg van de carrières van comedians als Philippe Geubels, Michael Van Peel, William Boeva, Bert Gabrëls, Jens Dendoncker, Lukas Lelie, Steven Mahieu en Amelie Albrecht.

Na bijna twee jaar coronapandemie waarbij optredens met enige regelmaat vervielen of moesten worden omgeboekt is de fut op en stopt Van Poucke. Op 1 april 2022 is het na 21 jaar voorbij.

“Ik stond mee aan de wieg van stand-up comedy in Vlaanderen. Veel comedians zijn bij mij gestart of zijn en route bij mij terecht gekomen. Sommige voor even, anderen voor jaren. Veel mooie momenten meegemaakt en ik ben dankbaar maar het is genoeg geweest. De fun is er af, de passie is weg en dan is het tijd om te stoppen. Ik werk de lopende zaken nog af en trek op 1 april de stekker er uit. Wat ik in de plaats ga doen? Geen idee. Of toch niet helemaal. Op zoek naar schrijfopdrachten. Dat zeker want ik ben ook scenarist. Absoluut blijven improviseren met De Nonsens Alliantie dus boek ons. Impro is na 25 jaar nog steeds een passie waar nog meer uit te halen is. Ga ik daar van kunnen leven? Geen idee. Ik zie wel. Ik heb veel ervaring met en kennis over alle aspecten van comedy en impro dus daar zullen wel andere deuren voor open gaan. En indien niet dan vind ik wel iets totaal anders waar ik energie, kracht en voldoening uit haal en kan van leven. Het is een sprong in het ongewisse maar het is de juiste moment voor die sprong en ik zal zoals altijd wel op mijn pootjes terechtkomen. Het is spannend en voelt goed. Tijd voor een nieuw hoofdstuk. Plus est en moi. Bij deze mijn beste imitatie van Wiske.”

Voor meer info:
www.123comedyclub.be

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.