nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Godfried Bomans

In maart verschijnt het boek De gierige koning van Godfried Bomans.

In het oeuvre van Godfried Bomans nemen de sprookjes een bijzondere plaats in, zoals De gierige koning die onlangs in het archief van Bomans boezemvriend Harry Prenen opdook. Thé Tjong-Khing aarzelde geen moment toen hem werd gevraagd dit sprookje te illustreren. ‘Het is een grote eer om Bomanssprookje aan mijn palmares toe te voegen, zeker eentje met een donker randje.’ In het sprookje brengt de slotenmakerszoon, niet bang voor de duivel en zijn oude moer, de geschiedenis tot een goed einde. Na de dood van de gierige koning wordt hij koning en trouwt met het meisje dat zich had willen opofferen: ‘… en zij leefden nog lang en gelukkig.’

De gierige koning wordt uitgebracht bij Uitgeverij Sunny Home.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...