nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: The Umbilical Brothers

In februari verschijnt het eerste kinderboek van The Umbilical Brothers, Monster in mijn huis, met illustraties van Johan Potma.

“Het charmante en rijk geïllustreerde prentenboek Monster in mijn huis is grappig, op rijm en zit tjokvol monsters. Het verhaal líjkt op het eerste gezicht te gaan over een groep lelijke maar schattige monsters. Maar broodkruimels, waaronder zelfs een op het omslag, brengen de lezer op een ander spoor – er is namelijk iemand naar wie je echt op zoek moet gaan…

Monster in mijn huis is het eerste boek van het uit Australië afkomstige komische duo The Umbilical Brothers, ook wel bekend als David Collins en Shande Dundas. Entertainment Weekly nam het duo op in hun overzicht van de ‘100 Most Creative People in Entertainment’.”

Johan Potma is een Nederlandse kunstenaar, hij woont en werkt in Berlijn. Potma schildert zijn monsters op oude houten oppervlakken, zoals borden, deksels en sigarendozen, die aan de tekeningen een prachtige textuur en extra laag toevoegen.

Monster in mijn huis wordt uitgebracht door Uitgeverij Volt.
Monster in mijn huis

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...