nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe coronamaatregelen in België

Vandaag gaf de regering in België een nieuwe persconferentie met betrekking tot de coronamaatregelen.

Er komt een coronabarometer voor o.a. cultuur en sportevenementen. Die barometer heeft drie kleuren (geel, oranje en rood), die aangeven hoe slecht of goed de coronasituatie in België is. De kleuren worden bepaald door het aantal ziekenhuisopnames en de patiënten op intensieve zorg.

De nieuwe maatregelen gaan in op 28 januari in code rood omdat de huidige cijfers slecht zijn. Voorlopig werden alleen de maatregelen voor deze code bepaald – volgende week worden de maatregelen voor de andere codes worden bekendgemaakt.

Wat betreft cultuur: in code rood mogen de theaters tot 200 personen ontvangen (zittend publiek). Zalen met een grotere capaciteit mogen tot een bezettingsgraad van 70 procent gaan. Dit kan zelfs 100 procent zijn als ze hun CO₂-meters onder de 900 ppm kunnen houden. Het Covid Safe Ticket blijft verplicht.

Zo worden kleuren berekend:
-Code geel: minder dan 65 ziekenhuisopnames en minder dan 300 patiënten op intensieve zorg
-Code oranje: 65 tot 149 ziekenhuisopnames en 300 tot 500 patiënten op intensieve zorg
-Code rood: meer dan 150 ziekenhuisopnames en meer dan 500 patiënten op intensieve zorg

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon