nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Fawlty Towers, Tim Zeegers, CC Achterolmen

De alombekende uitspraak “Don’t mention the war”, afkomstig uit de aflevering The Germans van de Britse komische serie “Fawlty Towers”, gaat een plekje in het woordenboek Van Dale krijgen. Dat heeft Ton den Boon, de hoofdredacteur van het woordenboek, laten weten in Volgspot – de uitspraak heeft de afgelopen veertig jaar immers een vaste plek in de Nederlandse taal gekregen. Boon: “Het wordt vaak schertsend gebruikt als een onderwerp ter sprake dreigt te komen dat je liever even niet ter sprake zou willen brengen.”

Tim Zeegers (Op Sterk Water) is kandidaat voor Partij voor de Dieren Nijmegen tijdens de eerstkomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.
www.nijmegen.partijvoordedieren.nl

Cultuureel Centrum Achterolmen in Maaseik (BE) wordt vanaf dit najaar verbouwd. Niet alleen de theaterzaal zal gerenoveerd worden, maar het gebouw zelf wordt ook uitgebreid, waardoor er plaats zal zijn voor de nieuwe bibliotheek. Tussen maart 2023 en februari 2024 is de theaterzaal dicht door de renovatie en vinden de voorstellingen op andere locaties in Maaseik plaats.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...