nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Vergeten liedje Toon Hermans gevonden

Op een tape in het Nederlands Jazz Archief is een totaal vergeten Engelstalig liedje van Toon Hermans teruggevonden: ‘The sun is out’. Het nummer werd in 1970 één keer door de zanger Jerry Rix gezongen in een televisieshow, maar werd daarna nooit meer vertolkt.

Frank Jochemsen ontdekte het liedje tijdens het samenstellen van ‘Toon!’, de Toon Hermans hommage door het Metropole Orkest i.s.m. Lissa Meyvis, Remko Vrijdag en Tommie Christiaan. ‘Dit nummer is totaal vergeten en is dus een ware ontdekking. Niemand kent het, zelfs de grootste Toon Hermans-kenners niet’, zegt Jochemsen. Hij trof ook het originele arrangement van componist Rogier van Otterloo op papier aan.

Het nummer zal binnenkort vertolkt worden tijdens de hommage door het Nederlandse Metropole Orkest en Remko Vrijdag. ‘Toon!’ gaat zaterdag van start in Sittard, de geboorteplaats van Toon Hermans.
Eerdere berichtgeving ‘Toon!’:
www.zwartekat.nl

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...