nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Koos Meinderts

In maart verschijnt het nieuwe boek van Koos Meinderts, Voor altijd vandaag.

Koos Meinderts debuteert met ‘Voor altijd vandaag’ als dichter voor volwassenen. Zijn poëzie is licht van toon, een tikje weemoedig, maar nergens nostalgisch. Meinderts neemt de lezer mee in zijn wereld van verwondering, ontroering en verzet tegen de tijd. Zijn gedichten zijn toegankelijk maar tegelijk raadselachtig genoeg om te blijven intrigeren.

Illustrator en grafisch kunstenaar annette fienieg sluit met haar sfeervolle prenten naadloos aan bij Meinderts’ gedichten. In deze bundel zijn 30 sjabloondrukken opgenomen, een techniek die bekend is van het werk van de graficus H.N. Werkman. Door het subtiele gebruik van heldere en transparante kleuren krijgen haar landschappen, interieurs en portretten haast iets quarelachtigs. Net als Meinderts’ poëzie zijn ze helder als glas en van een bedrieglijke eenvoud.

Voor altijd vandaag wordt uitgebracht door Uitgeverij Hoogland & van Klaveren.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...