nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Sjaak Bral maakt audiotour voor het Haags Historisch Museum

Kijken naar kunst door de ogen van een cabaretier? Vanuit de visie dat humor de beste verbinder aller tijden is en de lach de kortste afstand tussen twee partijen, heeft Theater Diligentia de verbinding gemaakt met omliggende culturele instellingen in het Museumkwartier voor het project Humor in Kunst. Bekende cabaretiers gaan bij ze langs en geven hun eigen unieke visie op de kunst die ze daar aantreffen. Na Museum Escher in Het Paleis is het nu de beurt aan het Haags Historisch Museum in Den Haag.

Speciaal voor Humor in Kunst neemt Sjaak Bral je mee door het Haags Historisch Museum. Niet gehinderd door voorkennis of de tirannie van aangeleerde wetmatigheden bespreekt hij de topstukken van het museum op geheel eigenzinnige manier. Genieten van deze audiotour kan tot en met 30 september.

De audiotour van Bral is ook hier te beluisteren.
Humor in kunst

Eerdere audiotours werden gemaakt door
Marco Lopes (nog beluisteren t.e.m. 30 april)

Deze maand volgt er nog een audiotour van Kiki Schippers voor De Mesdag Collectie en voorbereidingen voor Glodi Lugungu bij het Mauritshuis zijn inmiddels begonnen. Later dit jaar krijgen Museum Bredius en De Gevangenpoort ook een eigen audiotour. Met wie is nog niet bekend gemaakt.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.