nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Thomas van Luyn

Thomas van Luyn – Doe maar lekker

Toen Thomas van Luyn in de Volkskrant Aaf Brandt Corstius verving tijdens de zomervakantie, werd #vanluynmoetblijven een trending topic op Twitter. Een paar maanden later werd hij wekelijks columnist, eerst in de krant, later in Volkskrant Magazine. Dat is alweer tien jaar geleden en nog steeds maakt hij de krantenlezer op hilarische wijze deelgenoot van zijn kijk op de wereld.

Hij werd vergeleken met Campert, Van Kooten, Van ’t Hek, Witteman en zelfs met Stephen Fry, maar toch is Thomas van Luyn volkomen oorspronkelijk. Hij beschrijft vol zelfspot en met een scherpe visie op de moderne tijd zijn eigen geklungel. Vooral de combinatie van zijn rijke observaties en zijn losse schrijfstijl maakt deze columns tot heerlijke miniatuurtjes.

Verschijnt in juni bij Meulenhoff boekerij.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.