nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Expositie Natuurhistorisch Museum Rotterdam met verhalen van o.a. Paulien Cornelisse, Wilfried de Jong

In ‘Het beest in ons’ vertellen vijfentwintig dieren uit de collectie van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een actueel verhaal.

Vijfentwintig bekende auteurs – van Paulien Cornelisse tot Wilfried de Jong – schrijven elk een monoloog voor een dier uit de collectie van Het Natuurhistorisch. Elk dier ‘vertelt’ een prikkelend verhaal over een actuele uitdaging in de mensenwereld, zoals migratie, vrije seks, racisme, mannelijke zwangerschap, genderidentiteit en vergrijzing. Het gaat om dieren in wiens omgeving deze uitdagingen ook spelen en wiens gedrag ons iets leert of inspireert. Want veel van wat wij als menselijke eigenschappen beschouwen – denk aan homoseksualiteit, migratie of gendertransitie – is ook dieren niet vreemd.

De schrijvers die meedoen zijn Abdelkader Benali, Ahmed Aboutaleb, Alex Boogers, Babs Gons, Bibi Dumon Tak, Elfie Tromp, Elvin Post, Ernest van der Kwast, Ester Naomi Perquin, Eva Meijer, Gershwin Bonevacia, Hanna Bervoets, Hugo Borst, Jelle Reumer, Maike Meijer, Marjolijn van Heemstra, Mohammed Benzakour, Özcan Akyol, Paulien Cornelisse, Raoul de Jong, Sanneke van Hassel, Selm Merel Wenselaer, Tim Kamps, Tommy Wieringa en Wilfried de Jong.

Rotterdammers van divers pluimage spreken de verhalen in. Het Natuurhistorisch trekt de stad in met een mobiele opnamestudio, waarin stadsbewoners een monoloog naar keuze kunnen inspreken.

‘Het beest in ons’ is van 4 juni t/m 6 november 2022 te zien in Het Natuurhistorisch.

De verhalen verschijnen ook in boekvorm met foto’s van Matthijs Immink. Uitgegeven door uitgeverij Trichis is het boek bij de start van de tentoonstelling verkrijgbaar in de museumwinkel van Het Natuurhistorisch, in de boekhandel en online.
www.hetnatuurhistorisch.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.