nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Lisa Loeb, Arjen Lubach, Thomas Acda, Paul de Munnik, Guga Baúl, Kamal Kharmach

Lisa Loeb krijgt op 10 april de Mensa Fonds Impact Award. Ze ontvangt deze ‘hoogbegaafdenprijs’ omdat ze “met humor en openheid onderwerpen als de positie van (slimme) vrouwen en geestelijke gezondheid” bespreekbaar maakt.

Het woord fabeltjesfuik, dat Arjen Lubach bedacht in Zondag met Lubach, is een van de nieuwe woorden, die in de nieuwe editie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal zullen staan. Een fabeltjesfuik is een val waarin sommige mensen op sociale media trappen, waarbij ze langzaam in de parallelle werkelijkheid van complotdenkers worden opgezogen. Door allerlei algoritmes worden ze voortdurend geconfronteerd met informatie die hun eigen mening alleen maar bevestigt.

Thomas Acda en Paul de Munnik zullen optreden tijdens De Vrienden van Amstel Live op 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8 en 9 mei in Rotterdam Ahoy. De kaartverkoop voor deze extra reeks start aanstaande zaterdag, 26 maart, om 10.00 uur.
www.amstel.nl/vriendenvanamstel

Guga Baúl zal een rol vertolken in het tweede seizoen van nieuwe VRT-reeks Onder vuur, een actievolle dramareeks, die draait rond een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. De opnames zijn net van start gegaan, een uitzenddatum is nog niet bekend.

Kamal Kharmach is een van de bekende Vlamingen, die meedoet aan het nieuwe seizoen van De Container Cup, waarin 30 topsporters en 8 bekende Vlamingen strijden om de titel van strafste sporter van het land. Het nieuwe seizoen is vanaf 28 maart te zien op de commerciële zender Play4 – deze zender is niet in Nederland te bekijken.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon