nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

‘Welkom Thuis’ wint Annie M.G. Schmidtprijs

De Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het jaar 2021 voor het lied ‘Welkom Thuis’ is uitgereikt aan Peer Wittenbols (tekst), Arend Niks, Joost Spijkers, Andreas Suntrop (muziek), Joost Spijkers (uitvoering).

Wittenbols was twee keer eerder genomineerd en won de prijs in 2014, Joost Spijkers was één keer eerder genomineerd (ook op een tekst van Wittenbols) en voor Andreas Suntrop is het de eerste nominatie.

Het bekroonde lied is afkomstig uit het theaterprogramma ‘Hotel Spijkers’.

De winnaars ontvangen 3.500 euro en een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt gemaakt door Frank Rosen.

Andere genomineerden waren: Wende Snijders en Maaike Martens met ‘Bloed in mijn bloed’, Lisa Loeb en Darius Timmer met ‘Eten of gegeten worden’, Peter van Rooijen met ‘Flikker op met je panache’, Janne Schra, Tony Roe en Janne & De Vogels met ‘Het enige dat ontbreekt’, Jan Beuving, Rutger de Bekker, Richard Groenendijk met ‘Ik hoop het wel’.

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt in samenwerking met de Vereniging Buma georganiseerd en sinds 1992 jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest (in die volgorde) van het mooiste theaterlied van het voorafgaande theaterseizoen.

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.