nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Comedy on the run in het Red Star Line Museum

In het Red Star Line Museum in Antwerpen (BE) loopt er tot eind dit jaar de tentoonstelling ‘Vluchtverhalen, 1951 – 2021’. In 2021 was het immers exact 70 jaar geleden dat het vluchtelingenverdrag in Genève werd ondertekend. Deze expo laat mensen zelf aan het woord die in die periode naar België zijn gevlucht en zoomt in op een menselijke manier in op de realiteit van het leven op de vlucht, vroeger en nu.

In het kader van deze tentoonstelling zijn er allerlei activiteiten gepland in het museum. Eén hiervan is Comedy on the run op 13 april. Drie comedians, Soe Nsuki, Dena Vahdani en Dara Shekhi, zoeken uit of er humor zit in hun eigen vluchtverhaal of dat van hun ouders.

Soe Nsuki zal vertellen over haar eerste reis naar Congo, het land van haar vader, en proberen om een intergenerationeel trauma grappig te maken. Dena Vahdani, die van Iraanse komaf is, navigeert tussen haar twee culturen, Oost en West. Dara Shekhi is geboren in Aleppo, Syrië. In 2015 ontvluchtte hij de oorlog en kwam hij aan in België. De eerste negen maanden bracht hij door in het opvangcentrum van Kapellen. Nadat hij zich ontpopte tot acteur, waagt hij zich nu aan stand-up comedy.

MC van de avond is Manu Moreau.

Meer info en tickets:
www.redstarline.be

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...