nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

A Symphonic Evening With Raymond van het Groenewoud

Op 6 augustus geeft Raymond van het Groenewoud een concert met symfonisch orkest in het Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke (BE).

Als levensgenieter, aimabele filosoof, maar vooral begenadigd muzikant legde van het Groenewoud een groot muzikaal parcours af. Hij richt in 1967 zijn eerste bandje op, speelt daarna in het orkest van zijn vader en start begin jaren zeventig in de band van Johan Verminnen. In 1973 verschijnt zijn debuutalbum ‘Je moest eens weten hoe gelukkig ik was’. Naast het titelnummer groeit ook ‘Maria Maria, ik hou van jou” uit tot een Nederlandstalige klassieker. Later volgen nog de klassiekers ‘Gelukkig zijn’, ‘Meisjes’, ‘Liefde voor Muziek’, ‘Twee meisjes’, ‘Je veux de l’amour’ en ‘Chachacha’. ‘Vlaanderen boven’ uit 1978 wordt zelfs zoveel jaren later tot officieel Vlaams feestlied verkozen. Meer recent was van het Groenewoud te horen op ‘Spiegel’, de single met Tourist LeMC (2018), en ‘Wat je doet met mij’ met Slongs (2019). Op 14 februari 2020 – zijn zeventigste verjaardag – verscheen het studio-album ‘Speel’.

Zaterdag 6 augustus staat van het Groenewoud op het podium tijdens A Symphonic Evening With in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Met een uitgebreid arsenaal aan klassiekers binnen handbereik speelt hij er zijn grootste hits, muzikaal geruggesteund door het (voor de gelegenheid) 20-koppig Antwerp Philharmonic Orchestra. Gegarandeerd een warme, passionele zomeravond vol poëtische rock met een extra fijn symfonisch laagje.

Meer info en tickets:
www.popuparena.be

Categorie: Extra voorstelling | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...