nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Video: Dolly Bellefleur hertaalt S10

Voor het achtste jaar op rij hertaalde cabaretier en tekstdichter Ruud Douma de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Zijn alter ego Dolly Bellefleur vertolkt Dekbeddagen, zijn hertaling van ‘De Diepte’ van S10. Alleen klein probleempje: hoe hertaal je immers een liedtekst die al in het Nederlands geschreven is? Deze versie getiteld ‘Dekbeddagen’ kun je zien als Dolly’s antwoord op de vragen die S10 in ‘De Diepte’ stelt:

‘Ken je het gevoel dat, dat je droom niet uitkomt
Ben je wel eens bang dat het altijd zo blijft?’

Wat blijkt? Dolly is, net als S10, van nature geen vrolijke Frans. Ze kent het gevoel van donkere ‘Dekbeddagen’. Dagen waarin ze het liefst de hele dag onder een dekbed kruipt en zich afsluit van de boze buitenwereld.

Categorie: Video | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon