nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Lisa Ostermann, Johan Goossens

Een overzicht van de premières deze week, met: Lisa Ostermann, Johan Goossens

Lisa Ostermann – Met z’n allen
Premiere: De Meervaart in Amsterdam, 9 mei 2022.

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Haar eerste voorstelling ‘Met z’n allen’ gaat over het enthousiasme, de wanhoop en de hulpmiddelen waarmee we de sfeer erin proberen te houden. En over hoe weinig de sfeer zich daarvan aantrekt. Verwacht scherpe grappen en muzikale intermezzo’s waarbij Lisa wordt begeleid door een funky live-band/breakdancegroep die bestaat uit Lisa

Te zien tot en met 7 juni en volgend seizoen.
speellijst

Johan Goossens – Kleine pijntjes
Premiere: De Kleine Amsterdam in Amsterdam, 9 mei 2022.

Leeftijd is slechts een getal en je bent nooit te oud om te leren. Maar als je na een dik jaar binnenzitten nog steeds geen barré-akkoorden kent, geen woord Portugees hebt geleerd en Oorlog en Vrede niet hebt gelezen, gaat het er dan ooit nog van komen in dit leven?

Jong als hij zich voelt, zou je niet zeggen dat Johan inmiddels de veertig nadert. Toch kreunt hij steeds vaker als hij even gaat zitten. En als er niemand in de buurt is, ontsnapt hem soms een ‘Hèhè..’ Ook kan Johan stiekem genieten van vloerverwarming. Hij blaakt van gezondheid, maar heeft soms onduidelijke, kleine pijntjes.

Johan verzet zich tegen het onvermijdelijke verval met liedjes, verhalen en relativerende humor. Schakelend tussen hilariteit en ontroering, tussen hoge idealen en lullige alledaagsheid, wil hij ervoor zorgen dat u uw eigen kleine pijntjes een avond lang vergeet.

Te zien tot en met 8 juni en volgend seizoen.
speellijst

foto: Aisha Zeijpveld

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.