nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Peter Blanker neemt afscheid in Rotterdam en Gorinchem

Peter Blanker (82) neemt voor de tweede keer afscheid van het podium met twee ‘allerlaatste kansen voor fijnproevers’. Op 19 mei speelt hij in Kantine Walhalla in Rotterdam en op 29 mei in Theater Peeriscoop in Gorinchem.

Blanker maakt zijn debuut met een cabaretgroep grotendeels bestaande uit studenten in ‘De Wieck’ in 1960. Naderhand is hij voornamelijk actief als zanger en gitarist in de kleinkunst. In 1981 scoort hij een hit met ’t is moeilijk bescheiden te blijven’, een vertaling van ‘It’s hard to be humble’ van de Amerikaanse zanger Mac Davis. Hij schreef liedjes voor Kinderen voor Kinderen en presenteerde elf jaar lang voor de KRO het radioprogramma ‘Lievenslief en levensleed’.

In 2003 nam hij afscheid met een landelijke tournee ter gelegenheid van zijn veertigjarige artiestenjubileum, om vervolgens te emigreren naar de Schotse Shetlandeilanden. In 2014 verscheen zijn autobiografie en vorig jaar een CD met nieuw en oud materiaal, ‘Van nu af aan’.

Voor meer info en kaarten:
Kantine Walhalla
Theater Peeriscoop

Categorie: Extra voorstelling | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.