nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Eerbetoon van De Kleine Komedie aan Youp van ’t Hek

Deze week stond Youp van ’t Hek met zijn voorstelling ‘De Laatste Ronde’ voor de allerlaatste keer in De Kleine Komedie in Amsterdam. Voorafgaand aan de voorstelling op zaterdagvanavond werd Van ’t Hek, in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen, verrast met de onthulling van het Youp van ’t Hek-hek.

Jörgen Tjon A Fong, directeur van De Kleine Komedie, sprak zijn blijk van waardering uit en prees zijn bijzondere band met het theater. Op de tweede verdieping is vanaf nu dit eerbetoon te vinden, een hek voorzien van zijn naam en zijn herkenbare ronde brilletje.

Door de jaren heen stond Van ’t Hek bijna driehonderd keer het podium. In 1984 speelde hij voor het eerst in De Kleine Komedie, waarmee hij hun langst-spelende cabaretier ooit is. Toen De Kleine Komedie in 1988 dreigde te verdwijnen was hij één van de belangrijkste aanvoerders achter de reddingsactie die ervoor zorgde dat het theater kon blijven voortbestaan.

foto: Bob Bronshoff

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.