nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Paulien Cornelisse en Steef de Jong maken familievoorstelling Operetta Land

Samen met Steef de Jong schrijft Paulien Cornelisse het script voor Operetta Land, een operettevoorstelling van de Nationale Opera & Ballet, geschikt voor iedereen boven de 8. In november/december te zien in de Stopera. Cornelisse speelt overigens zelf niet mee in de voorstelling.

“Operetta Land bestaat niet. Het is een verzonnen land met verzonnen mensen die verzonnen avonturen beleven, waarbij ze om de haverklap in zingen uitbarsten. En toch, zodra je een stap in Operetta Land hebt gezet, wil je er altijd blijven. Kom maar kijken als je het niet gelooft…”

Steef de Jong oogst al jaren veel succes met zijn voorstellingen waarin hij met ingenieus geconstrueerde kartonnen decors de verbeelding van de toeschouwers prikkelt. Voor zijn werk put Steef volop uit de rijke geschiedenis van de operette, het luchtige en uitdagende zusje van de opera. Nu brengt hij zijn veelzijdige werkwijze voor het eerst naar het grote toneel van De Nationale Opera. Jonge musici van Nationaal Jeugdorkest duiken in het operetterepertoire onder leiding van Lorenzo Viotti, chef-dirigent van De Nationale Opera, en Aldert Vermeulen. Een cast van jonge zangers, onder andere van De Nationale Opera Studio, vertolkt de excentrieke karakters in deze feestelijke productie.

Voor meer info en kaarten:
www.operaballet.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.