nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Stefan Hendrikx wint 43e Leids Cabaret Festival

vlnr: Stefan Hendrikx, Piet van Eeghen, Céline Schrama

Zaterdagavond won Stefan Hendrikx juryprijs van het Leids Cabaret Festival in de Leidse Schouwburg. Piet van Eeghen won de publieksprijs. De studentenprijs was tot slot voor Céline Schrama.

De jury: “Als Stefan Hendrikx opkomt zie je meteen dat we te maken hebben met een allround performer. […] Door Stefan worden we allemaal uitgedaagd om onze grenzen te verleggen. Hij is retegrappig.”

Stefan Hendrikx (Venlo, 1990) studeerde in 2013 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en in 2017 aan Toneelschool Arnhem (ArtEZ). De afgelopen jaren speelt hij bij het Comedyhuis in Utrecht. Daarnaast is hij actief als improvisator bij achtereenvolgens Flunknarf en Beperkt Houdbaar.
stefanhendrikx.nl

Piet van Eeghen staat als wiskunde-docent voor de klas. Toch trekt het podium en treedt hij met liedjes op in klene theaters. Na een cursus stand-up comedy komt hij bij de cabaretpoel, een wisselend gezelschap met beginnende cabaretiers.

Céline Schrama (Amsterdam, 1992) wordt aangenomen op de BNNVARA Academy en gaat aan de slag bij radiostation FunX als verslaggever. Als ze daarvoor een bekende cabaretier interviewt wordt ze aangemoedigd om ook zelf het podium te betreden. Na een succesvolle auditie dringt ze door tot de halve finale en uiteindelijk de finale van het Leids.

De vakjury bestaat dit jaar uit Marijtje Pronk (theaterdirecteur van Theater de Veste in Delft), Nina de la Croix (presentatrice en theatermaker), Luuk Ritmeester (toneelschrijver en regieassistent) en Erik van Muiswinkel (cabaretier & winnaar Leids Cabaret Festival 1985).

Voor meer info:
www.leidscabaretfestival.nl

foto: Adam Newby

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.