nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Dolf Jansen, Jim Jansen

Jim Jansen, Dolf Jansen – Promovenda tot Z

“Het lijkt welhaast een traditie te worden: terwijl de nachten lengen en een bewogen jaar zich naar haar welverdiende einde wankelt, komen de broers Jansen – cabaretier Dolf en wetenschapsjournalist Jim – met een nieuw boek met 26 verrassende interviews en 26 prikkelende columns, wederom in abc-vorm.

Na de flits-sellers CoronA tot Z en DNA tot Z komen in PromovendA tot Z louter vrouwen uit de wetenschap aan het woord. Ze spreken over actuele ontwikkelingen in hun vakgebied die de wereld snel en blijvend zullen veranderen. Over duizelingwekkende deeltjes, de quantumcomputer die niet een klein beetje maar heel veel sneller is, over empathie bij (en voor) dierene en over het gecompliceerde puberende brein. Dolf Jansen voorziet elk onderwerp ook deze keer op geheel eigen wijze van commentaar.”

Met o.m. viroloog Marion Koopmans, neuropsycholoog Eveline Crone, deeltjesfysicus Freya Blekman, rechtswetenschapper Rianne Letschert, natuurkundige Julia Cramer en psychiater Iris Sommer.

Verschijnt in november bij Fontaine uitgeverij

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.