nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Even tot hier, Liesbeth List, Dirk Denoyelle

Even Tot Hier gaat de strijd aan tegen online gokken door het ‘Word geen loser stickerpakket’, dat mensen kunnen plakken over de gok posters. Er zijn maar een beperkt aantal stickerpakketen beschikbaar. Deze worden verloot onder de aanmeldingen via onderstaande link. De gelukkigen die een stickerpakket winnen, krijgen dinsdag bericht.
www.docs.google.com

Zoals we in november al aankondigden: op 17 juni zal het straatnaambord ‘Liesbeth Listpad’ op Vlieland worden onthuld door de Commissaris van de Koning de heer Arno Brok, evenals een kunstwerk langs het pad. Het voetpad loopt vanaf de rondweg om het dorp naar de vuurtoren. 17 juni was in 1973 de dag dat Koningin Juliana de wijziging van de naam Elisabeth Dorathea Driessen in Liesbeth List goedkeurde. Het kunstwerk dat ter nagedachtenis aan Liesbeth List op particulier initiatief is gemaakt door beeldend kunstenaar Karel Zijlstra, zal worden onthuld door Erik Houter. Hij is de zoon van wijlen Jan Houter, ook wel bekend als ‘Jan van Vlieland’. Jan Houter was de eerste die een verzoek indiende om het pad naar de vuurtoren te vernoemen naar Liesbeth List.
meer info

Nog tot eind deze maand kan je in Technopolis in Gent (BE) gaan kijken naar de expo met huizen gemaakt uit Lego blokken, waaronder ook enkele werken van Dirk Denoyelle.
Meer info:
www.technopolis.be

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.